Indholdsfortegnelse

Introduktion

Esport er en svær størrelse.

1 . Esport, er en svær størrelse – typisk fordi det hele foregår online og elektronisk, du kommer derfor også ofte til at spille med folk som du ikke ville have begået dig med til dagligdagen, hvilket også kan være en af de største fordele ved at spille e-sport, af den årsag at du automatisk hvis du tillader dig selv det, kan udvikle dig både spilbaseret, og i virkeligheden som menneske.

Vi kan alle relaterer til dette, ved at kigge bare en smule ind-af bare ta’ et eksempel i skolen….
Du sidder altid på den samme plads….

Du snakker altid med de samme typer….

Der er altid den populære gruppe…

Der er altid sports-nørderne….

Der er altid pc-nørderne….

 

Spørgsmålet er altid hvilken kasse du befinder dig i, for at gøre det mere klart tænke over, vil der altid være mennesker som tiltrækker os af automatik, af den simple årsag at vi finder en lighed ml. dem selv og os selv, eller fordi vi ser op til dem.

Vi har det som udgangspunkt altid bedst med de mennesker som minder om os selv.


Du kan også typisk relaterer til dette ved at kigge på ting som fx;
– Din bedste ven og hans interesser?
Hvor mange gange vil du så kunne sætte et flueben, med at du deler den samme?

Samarbejde med et individ vi ikke kender.

2 . Hvordan kan vi bruge dette i Esporten på en konstruktiv bane, hvor vi bearbejder det menneskelige forhold og lærer at samarbejde med et individ vi aldrig nogensinde havde snakket med i det virkelige liv?

Ved at vi reelt ikke har et førstehåndsindtryk udover en stemme, og en spillerprofil, har vi faktisk ikke noget at antaste vores nye kommende medspiller på, ganske enkelt fordi vi ikke kan kører i det samme mønster som vi har gjort førhen.


I starten….. vil det typisk være en kæmpe oplevelse som er positiv, og der er typisk ikke de samme konflikter.

Ganske enkelt handler det om, at vi først skal danne os et indtryk af vedkommende, hvem er det, hvorfor gør han sådan?

 

Efter ca. 3 uger, vil vi have nok oplevelser med vedkommende, at vi af ren automatik vil begynde og finde fejl, mangler, som vi selv besidder og begynde herfra at påpege det til vores medspiller. Der er nogle ting vil begynde og irriterer os mere og mere, det kan være alt fra attitude, til stemme, til alt omkring den pågældende person….. Desværre, er det meget normalt, sagens kerne er at det typisk er her de fleste hold begynder at få de første udfordringer, tabe mere og være mere påvirket end normalt.

 

DET ER NU, at vi skal arbejde konstruktivt for at lærer noget, ellers har vi faktisk allerede nu spildt de første pr. uger med vores nye lineup, fordi det første vi skal huske på er tilbage….

Til folkeskolen….

Gruppearbejde….

Med en person…..

Der aldrig laver noget…

Ganske enkelt er ovenstående scenarie noget vi hader, for vi ved at vi står med alt arbejdet, og den anden ikke har tænkt sig at lave noget af den simple årsag at den manglende motivation for skolen ikke er der, eller ligegyldigheden i at lave det.

 

Vores fordel… med Esporten, er at vi typisk har forventningsafstemt allerede inden her, og derfor er vi velvidende om at ovenstående faktisk ikke passer ind, udover at vi er kommet i en situation, som er uundgåelig – Sætter du folk sammen, eller er sammen med folk i længere perioder, el. tidsrum, er det ganske almindeligt at vi oplever forskellighed ml. os og andre, og derfor opstår der konflikter.

 

Den eneste måde vi kan lærer at håndterer disse såkaldte konflikter er ved at vi starter med at kigge ind af, og sætter fokus på det mentale aspekt ifb med vores mindset.Mindset og holdarbejde..

3 . Mindset og holdarbejde, hvordan hænger det sammen og hvordan formår vi at styrke det?

Vores mentale tilstand som individer er meget varierende, vi kender alle sammen forskellige typer.

Den stille.

Den larmende.

Den koncentrerede.

Den der altid kommer til tiden.

Den der altid kommer for sent.

Start altid træningen ud med....

A: Start af med at sætte dig et overordnet mål for dagen.

B: Accepter hvis du ikke rammer målet.

C: Gør hvad du kan for at opnå målet.

Typisk har ovenstående profiler altid nogle af de samme mentale-tilgange ifb med mindset, altså hvordan deres humør udspiller sig i løbet af en dag, og de fleste mennesker har en tendens til at kunne navigerer ml. de forskellige typer, ganske enkelt fordi det hele i sidste ende handler om hvilken situation vi befinder os selv i.

 

Jeg kan bruge mig selv som et eksempel på ovenstående;

Arbejde: Autoritet, altid glad & altid i godt humør. (Udadvendt)

Privat: Stille, opmærksom & dårlig til at træde andre over tæerne.(Introvert) 

 

De to store personligheds grupper bevæger sig typisk ml. udadvendt og introvert, forskellen er meget stor for hvornår den ene del er mere dominerende end den anden, og giver sig til udtryk ud fra hvilket miljø vi er i.

Vi ser også typisk at i Esporten, at folk er anderledes bag en skærm kontra i virkeligheden, af den årsag at vi kan være hvem vi selv vil være. (eller måske den vi gerne vil være?)

 

Hvordan opnår vi så, at udnytte mindsettet ifb med holdarbejde det gør vi ved at vi hele tiden har en selvstændig tankegang der er påsat på at lave en videreudvikling. Det er faktisk den største drivkraft mennesker besidder, det er viljen til at forbedre sig og at være i et udviklingspræget miljø, og først i de her miljøer er der hvor der findes et fænomen som kaldes “tilt”.

For når vi taber en kamp, bliver vi følelsesmæssigt påvirket om at vi ikke er “bedre” end de andre, og her kommer vores mentale-sind i oprør med sig selv, hvis du ikke rammer… hvis de andre ikke rammer…. Har vi en automatisk tendens til at være mere opgivende end i andre situationer.

Ovenstående bliver for de fleste individer misforstået til at det handler om det individuelle… Nej, det handler faktisk om at vi som enhed har kortlagt vores rute med dagens-agenda, uanset hvad vi skal. 

Vi skal huske hele tiden på, at vi er en enhed, hvor disse ting faktisk ikke findes i et hold miljø.

Jeg fejler

Du fejler.

Du tabte for os.

Jeg vandt for os.

Jeg skød flest

Du skød færrest.

 

Alting handler om at vi er en enhed, som er ensbetydende med at hvis vi taber, eller ikke opnår vores mål, er det som en helhed vi har fejlet, uanset hvad grundlaget i sidste ende falder på, har vi fejlet som et hold.

Derfor er det også vigtigt at vi har gennemgået punkt A til C som en enhed, og at der er forståelse for at der kan ske udfald som gør at resultatet ikke bliver som forventet.

 

Start altid med at kigge på dig selv før du kigger på andre, og inden du giver kritik el. feedback, at have spurgt dig selv:
– Har jeg givet vedkommende de rette værktøjer til at lykkes?

– Kunne jeg have opmuntret vedkommende til at lykkes?
– Har vi begge gjort hvad vi kunne for at lykkes?

Er svaret Ja til alle tingene, handler det om finjusteringer og derfor er det måske nærmere nødvendigt, at fokuserer på hvad der gik korrekt i spillet, og hvordan vi kan optimerer de afgørende faktorer. For at undgå at stemningen og negativitet breder sig.

 

Motivation og mindset går typisk hånd i hånd, har du motivationen til at lykkes, vil du oftest også lykkes.

Har du tabt din motivation, vil du typisk også mislykkes, derfor er det vigtigt at du generobrer styringen over for dig selv, hvis du skal vende det mislykkede resultat til noget positivt, og gøre det til at vi lykkes.

Øvelser til motivationen

 • Start med at lave et kampråb og aftal hvornår det bruges.
 • Start med at lave et tab råb og aftal hvornår det bruges.
 • Anerkend og ros hinanden konstant.
 • Forebyg motivationen.
 • Hype hinanden op.
 • Snak tydeligt og med glæde.
 • Ros i stedet for ris.
 • Snak ikke nedladende eller udbrud.
 • GIV IKKE OP, FOR VI HAR IKKE TABT ENDNU.

Nu har vi sat forudsætningerne op for at lykkes…. Som beskrevet tidligere, kan det altså ske at vi mister motivationen alligevel, og her handler det om at få generobret styringen over for os selv, og hinanden… Husk vi er en enhed som fejler.

JEG ER TILTET, HVAD GØR JEG?

 • Kald en kort pause.

 • Ta dit headset af.

 • Hent evt vand.

 • Kig i væggen med lukkede øjne.

 • Slap af og træk vejret.

Kommunikation & Mental tilstand

4. Kommunikation og vores mentale tilstand?

Kommunikativ er …. mange ting, men hvordan formidler vi til hinanden på den rette måde, som vi tidligere har været inde på, er vi jo en enhed og hvordan…. kan jeg så formidle mine ting, når vi alle fejler?

Nævn aldrig med navn i en kamp v. kritik, og tal som om det er overordnet

(Jeg har brug for vi ….. i stedet for ……..)

Opmuntrer i stedet for at give ris.

(Satans… [navn], vi har dem næste gang)

Delaccepter

(Flash for mig [navn])

Ros efter delaccepter.

(God flash du smed [navn])

Den enkelte faktor er faktisk at vi bliver påvirket ekstremt af kommunikation i vores mentale, det betyder også at vi hurtigt kan vende os selv i en negativ retning ved at vi udviser en negativ kommunikation. Det tager længere tid at bygge den positive end den negative, for det er svært at mestrer…

Øv dig derfor på de 4 punkter og husk på i forrige afsnit… at…. 

Husk derfor dette.

 • Har jeg givet vedkommende de rette værktøjer til at lykkes?
 • Kunne jeg have opmuntret vedkommende til at lykkes?

 • Har vi begge gjort hvad vi kunne for at lykkes?

Du har nu overstået del 1.

preloader image